Online Reputatie Management


"It is what people say about you when you're not in the room"

Online reputatiemanagement

Hoe is het gesteld met uw online reputatie management? Als het gaat over digitale marketing wordt er al snel gedacht in middelen als een website, een Facebook pagina en een nieuwsbrief. Nog te weinig wordt er stil gestaan bij de online reputatie van een bedrijf. Maar komt de offline identiteit overeen met de digitale identiteit?

De online reputatie van een bedrijf is – met name voor de reisbranche – de belangrijkste beslissingsfactor geworden in het aankoopproces. Review- en boekingssites zoals Booking.com en Tripadvisor zijn kanalen waarop mensen zich oriënteren om zo een beeld te krijgen van de potentiële bestemming.

Maar online reputatiemanagement is niet alleen belangrijk voor de reisbranche. Ook andere branches krijgen hier meer en meer mee te maken. Klanten kunnen hun ervaring via ontzettend veel kanalen delen d.m.v. sterren en cijfers en deze voorzien van een comment. Maar denk ook aan de mentions op social media kanalen.

Zo’n 75% van alle mensen voelt zich gesterkt in zijn keuze van een product, op basis van de geschreven bijbehorende reviews. Het is dan niet zo gek dat steeds meer kanalen gebruik maken van reviews.

Waarom online reputatiemanagement

  • Bouwen aan een sterk merk
  • Goed verzorgde webcare managen
  • Zicht en controle over uw merk/bedrijf
  • Vertrouwen wekken bij bestaande en nieuwe klanten
  • Verkrijgen van aanbevelingen en feedback van klanten

Wat wij doen met online reputatiemanagement

  • Negatieve feedback omzetten in positieve feedback die bijdraagt aan een goede reputatie
  • In kaart brengen van de invloedrijkste websites waar er over het bedrijf wordt gesproken
  • Implementeren van gerenommeerd reputatie-systeem
  • Medewerkers trainen in het leren omgaan met reviews, comments en social media berichten
  • Verbeteren van de online reputatie door te werken met een review-module


Er wordt vaak nog te weinig gedaan met de online reputatie. Waarom het zo belangrijk is? Het reageren geeft vertrouwen. De consument ziet dat het bedrijf de comments serieus neemt, het in ieder geval heeft gezien of ermee aan de slag gaat om processen te verbeteren. Naast het feit dat klanten zich gehoord voelen is, geeft het u inzicht in de wensen, behoeften en verwachtingen van uw klant.

Wij hebben dit ook gedaan voor:

Fashion Bikes

Dit populaire Nederlandse fietsmerk heeft zichzelf in de markt gezet als de fashion bike. Samenwerkingen met mensen uit de modebranche en de continue verbinding met de doelgroep maakt het een geliefd merk.

Lees meer

Stel gerust je vraag

Door het invullen van het formulier stemt u ermee in dat Branding & More contact met u opneemt. Uw gegevens worden ook in een geautomatiseerd systeem opgeslagen. Zie onze privacy voorwaarden voor meer details.