Rivièra Maison


Interieurmerk met landelijke sfeer

Over Rivièra Maison

Rivièra Maison is een vooruitstrevend interieur merk in Europa en heeft nu ook voet aan de grond gezet in de rest van de wereld. Rivièra Maison creëert een unieke beleving waarbij genieten centraal staat. Met hun herkenbare signature hebben ze van klanten, fans weten te maken.

Uitdaging

Rivièra Maison wilde graag op een professionele manier aan de slag met social media marketing.

Wat hebben wij gedaan?

Eerst is er een doelgroep-onderzoek verricht. Hierin kwam o.a. naar voren dat de klanten van Rivièra Maison erg loyale klanten zijn. Een mooi uitgangspunt voor de inzet van social media want van deze loyale klanten willen wij ambassadeurs maken. Na het doelgroep-onderzoek zijn we aan de slag gegaan met een allesomvattende social media strategie. Bij oplevering en akkoord van dit plan is de marketingafdeling in een periode van 7 dagdelen getraind. Tijdens deze trainingen leerden ze de werking van de diverse platformen maar ook, hoe reageer ik op (negatieve) reacties?

Vervolgens zijn de social media kanalen ingericht – passend bij de strategie, activiteiten en wensen van de doelgroep – en is er een interne social media guideline opgesteld.