Bombardement Bezuidenhout


Interactieve wandelroute

Over Bombardement Bezuidenhout

In 1945 is de wijk Bezuidenhout in Den Haag platgebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om dit niet te vergeten is er een initiatief gestart vanuit Stichting 3 maart ’45 en de wijkbewoners van Bezuidenhout waarbij de wandelroute Bombardement Bezuidenhout ’45 is ontstaan.
Er zijn 13 borden in de wijk geplaatst waarop wordt verteld wat er op dat punt is gebeurd, dit wordt ondersteund door een website die gemakkelijk te benaderen is met behulp van de QR code die op het bord staat afgebeeld.

Uitdaging

De uitdaging voor deze website was tweeledig. Allereerst was het onze taak om de beslissers van BB45 te overtuigen van het feit dat er een kidszone moest komen op de website. Dit was vooral geënt op de strategie van Bombardement Bezuidenhout ’45 waarbij ze jong en oud willen betrekken bij de geschiedenis. Dit is gelukt met als resultaat een – speciaal voor kinderen ingerichte – kidszone en kidsquiz. 
De tweede uitdaging was dat de website moet voldoen aan de laatste zoekmachine-eisen omdat er in eerste instantie geen online marketing activiteiten konden worden verricht. 

Wat hebben wij gedaan?

Wij hebben een goed functionerende website gerealiseerd waarbij men – met behulp van de QR codes op de borden – extra informatie kan vinden over de specifieke punten in de wijk Bezuidenhout. De website is nog steeds in ontwikkeling. Zo is er een Engelse versie van de website ontwikkeld om expats ook de mogelijkheid te geven om de route te bewandelen.

Klant

Bombardement Bezuidenhout

Dit deden wij

Website realisatie Strategie en consultancy