Website

Mijn 5 favoriete WordPress plugins op een rij

Mijn 5 favoriete WordPress plugins op een rij

Er bestaan al veel van dit soort blogs. “Mijn favoriete …”. En juist omdat er al zoveel bestaan, wil ik er nog eentje bij maken. Favoriete plugins, niet voor mezelf, maar voor jullie.

Criteria WordPress plugin

Om te bepalen wat mijn meest favoriete WordPress plugins voor klanten zijn heb ik een aantal criteria gebruikt:

  • gebruikersvriendelijkheid
  • makkelijk te gebruiken zonder thema aanpassingen
  • recent bijgewerkt

De WordPress plugins

Qua functionaliteit zijn deze 5 plugins niet met elkaar te vergelijken. Dat maakt ook niet uit, want als jij of je klant, door het inzetten van één van deze plugins verder geholpen wordt is mijn doel bereikt. Jou, en uiteindelijk je klant helpen.Goed, hier is de lijst waarin de plugins in willekeurige volgorde worden opgesomd.

1. WordPress SEO
Als er een plugin is die ik elke WordPress site eigenaar aan zou raden, dan is het wel deze. Voor optimale SEO is deze plugin onmisbaar. Naast een aantal basis instellingen krijg je als auteur een aantal exrra velden en checks, waarmee je kan zien of je content goed gestructureerd is en of deze voldoet aan de laatst bekende algoritmes van Google. Door deze checks wordt je begeleid in het schrijven betere content, welke ook nog eens beter gevonden zal worden in Google. De WordPress SEO plugin is beschikbaar in een gratis en een premium versie. Meer informatie over de WordPress SEO plugin?

2. Gravity Forms
Een website zonder formulieren is als een auto zonder motor. Je kan er wel gebruik van maken, maar ver kom je er niet mee. Er zijn diverse oplossingen voor het maken van (contact)formulieren in WordPress. Gravity Forms is voor mij al lange tijd favoriet. Voor mij als bouwer is het een fijne plugin die veel flexibiliteit biedt voor uitbreidingen en aanpassingen. Voor de gebruiker, de website eigenaar, is het een uitermate flexibele en makkelijk te gebruiken plugin voor allerlei doeleinden. Om er een paar te noemen: contactformulier, enquête, integratie met MailChimp, verkopen met koppeling naar iDEAL, gebruikersregistratie, gastblogs laten opsturen, etc.
Verder kun je allerlei notificaties instellen en worden alle inzendingen in je WordPress database opgeslagen. Benieuwd naar de mogelijkheden van Gravity Forms?

3. Post Thumbnail Editor
Thumbnails, de kleinere versies van afbeeldingen die je upload in WordPress, worden automatisch aangemaakt. Maar wat doe je als een bepaalde thumbnail niet goed is geschaald of bijgesneden? Zonder deze plugin kun je terug naar Photoshop om je afbeelding dan zelf naar het gewenste formaat te bewerken. Met deze plugin gebruik je WordPress om de juiste thumbnail voor je aan te maken. Geef de thumbnail-grootte op waar je de afbeelding op wilt aanpassen, bewerk de afbeelding, sla deze op en het is klaar voor gebruik. Ervaar zelf de Post Thumbnail Editor.

4. Multilingual Press
Meerdere talen op je website. Bij het ontwikkelen van goede content kan het zo zijn dat je in je statistieken ziet dat er steeds meer gebruikers uit een ander taalgebied op je site komen. Het is dan in veel gevallen aan te raden je website uit te breiden met een extra taal. De plugin Multilingual Press regelt dit voor je. Met een gratis en pro versie (betaald) zijn alle functionaliteiten aanwezig om het aanmaken van een nieuwe site zo makkelijk mogelijk te laten verlopen. Deze plugin werkt samen met de WordPress multisite functionaliteit en levert een losse website per taal op. Hierdoor ontstaat er geen vervuiling van de WordPress database en blijft al je content precies zoals jij dat heb ingevoerd. Meer weten over de Multilingual Press plugin?

5. Display Widgets
Widgets zijn fijn. Ze geven gebruikers de mogelijkheid, mits het thema dit ondersteunt, zelf de structuur en inhoud van hun website aan te passen. Maar wat als je een widget wel op de archiefpagina wilt laten zien en niet op de homepage? Dan biedt deze plugin hulp. Elke widget wordt uitgebreid met een aantal checkboxen om aan te geven op welke pagina, categorie, custom post type of taal je een widget wilt laten zien of verbergen. Zo creëer je dus nog meer flexibiliteit. Dat klinkt handig hè? Gebruik nu de Display Widgets plugin.

Mocht je naar aanleiding van het gebruik van deze plugins vragen, probeer dan eerst het bijbehorende support forum van de plugins zelf. Mocht je er dan nog niet uit komen, laat het ons dan weten.


Ilona Jut
Geschreven door
Ilona Jut

Oprichter van Branding & More en gedreven digital marketeer. Is erg geïnteresseerd in de combinatie tussen marketing en psychologie en schrijft regelmatig over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing.


Gerelateerde artikelen


Contentkalender 2020

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2020. Ideaal om...

Contentkalender 2019

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2019. Ideaal om...

Flexwerken in Athene

Zon, zee, strand en… laptop! Een keer per jaar gaan Jolanda en ik samen op werkvakantie en combineren daarmee...