Digitale Marketing, Online adverteren, Social media

Instagram lanceert advertentieplatform

Instagram lanceert advertentieplatform

Adverteren op Instagram is niet meer weg te denken. Sinds september 2015 is Instagram toegevoegd aan het Facebook advertentieplatform. Na een testperiode met grote bedrijven en succesvolle cases is Facebook tot het besluit gekomen om de API aan te passen. Hierdoor is het nu voor iedereen mogelijk om te adverteren op Instagram.

Instagram advertentie mogelijkheden

Waar voorheen multinationals met een flinke zak geld bij de salesafdeling van Instagram aanklopten, kan straks iedereen gebruikmaken van de Instagram advertenties.De advertentiemogelijkheden van Instagram lijken veel op de huidige advertentiemogelijkheden van Facebook. Graag lichten wij een aantal opvallende advertentie-soorten uit. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van:

Carrousel ad

Deze carrousel bevat meerdere posts in een en zorgt voor extra merkbeleving. Gebruikers swipen door de afbeeldingen heen. Op deze manier kan een boodschap op een uitgebreide manier worden gecommuniceerd of kunnen er meerdere productfoto’s van een product worden getoond. De carrousel ziet er ongeveer hetzelfde uit als de Facebook carrousel advertentie.

Show Now knop

Een interessante mogelijkheid voor zowel adverteerder als gebruiker is de Shop-now knop. Komt er een afbeelding voorbij die je interesseert kun je middels de knop direct worden doorverwezen naar de bijbehorende webshop en het product direct kopen.

Customer Audiences

Net zoals bij het adverteren op Facebook is het ook mogelijk om Custom Audiences te gebruiken op Instagram. Je kunt gemakkelijk een relevante doelgroep aanmaken op basis van je eigen database van contacten. Die doelgroepen kunnen gecombineerd worden met targeting opties waardoor unieke doelgroepen kunnen ontstaan. Het adverteren wordt op deze manier veel gerichter en effectiever.

Goed om te weten

  • Met de Instagram advertenties is het mogelijk dat gebruikers gesponsorde posts van merken voorbij zien komen die ze niet volgen. Uiteraard belooft Instagram dat de advertenties zoveel mogelijk worden getoond op basis van relevantie.
  • Het is mogelijk om posts in te plannen zoals dat ook met Facebook kan.
  • Voor zowel kleinere als grote bedrijven is het interessant om gebruik te gaan maken van Instagram adverteren. Zorg alleen wel dat er een plan wordt gemaakt voordat je hiermee aan de slag gaat.


Ben je geïnteresseerd in het adverteren via Instagram of heb je een vraag, laat het ons dan weten.


Ilona Jut
Geschreven door
Ilona Jut

Oprichter van Branding & More en gedreven digital marketeer. Is erg geïnteresseerd in de combinatie tussen marketing en psychologie en schrijft regelmatig over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing.


Gerelateerde artikelen


Contentkalender 2020

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2020. Ideaal om...

Contentkalender 2019

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2019. Ideaal om...

Flexwerken in Athene

Zon, zee, strand en… laptop! Een keer per jaar gaan Jolanda en ik samen op werkvakantie en combineren daarmee...