Website, Zoekmachine marketing

Google geeft mobiele website een betere positie in de zoekresultaten

Google geeft mobiele website een betere positie in de zoekresultaten

Sinds 21 april geeft Google mobielvriendelijke websites een betere positie in de zoekresultaten. Het is een belangrijke update die wereldwijd werd uitgerold deze week. Google geeft zelf aan dat dit een enorme impact heeft op de zoekresultaten.

Mobiele website is een must, geen pré

Al langere tijd geeft Google aan dat mobiele websites belangrijk zijn. Google wil de beste gebruikerservaring voor haar gebruikers en prefereert mobiele websites daarom boven desktopwebsites. Waar een mobiele website eerst een vooruitstrevend middel was, is het nu een must. Google degradeert vanaf nu de websites die niet over een mobiele variant beschikken.Als een bezoeker op een mobiel apparaat een zoekopdracht invoert, krijgt zij eerst de mobiele versies te zien, pas later worden de desktopwebsites getoond.

Enkele criteria volgens Google

Een aantal criteria waar je aan moet voldoen om aan Google’s eisen te voldoen:

  • Gebruik genoeg ruimte om links of buttons zodat het niet lastig is om met een vinger de betreffende link of button aan te klikken
  • Gebruik niet al te kleine karakters zodat het op mobiel (ook) goed leesbaar is
  • Zorg dat de breedte van de site niet té breed is waardoor de bezoeker veel moet scrollen van links naar rechts.

Google geeft een waarschuwing

Het gaat om specifieke pagina’s van websites die de bezoeker toch doorsturen naar de homepage. Dit gebeurt omdat de website nog niet is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Google waarschuwt gebruikers door bij bepaalde zoekresultaten ‘kan de homepagina van de website openen’ weer te geven. De gebruiker kan op de knop klikken om de pagina toch te openen of heeft de optie ‘meer informatie’ om meer over de waarschuwing te lezen.

Test jouw website

Ben jij benieuwd of jouw website voldoet aan de nieuwe update eisen van Google? Doe de mobielvriendelijke test om te zien hoe jouw website ervoor staat.
Ben je niet helemaal tevreden met die uitkomst? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag met het geschikt maken van jouw website.


Ilona Jut
Geschreven door
Ilona Jut

Oprichter van Branding & More en gedreven digital marketeer. Is erg geïnteresseerd in de combinatie tussen marketing en psychologie en schrijft regelmatig over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing.


Gerelateerde artikelen


Contentkalender 2020

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2020. Ideaal om...

Contentkalender 2019

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2019. Ideaal om...

Flexwerken in Athene

Zon, zee, strand en… laptop! Een keer per jaar gaan Jolanda en ik samen op werkvakantie en combineren daarmee...