Online adverteren, Zoekmachine marketing

Expanded Text Ads Adwords

Expanded Text Ads Adwords

Google introduceert de uitgebreide tekst advertenties voor Google Adwords adverteerders. Uitgebreid klinkt in veel gevallen goed maar wat houdt het precies in en welke consequenties draagt dit met zich mee?

Vertoning van zoekresultaten in Google

Google heeft met deze update officieel het motto mobile first omarmd. Voorheen - als je een zoekopdracht invoerde in Google - werden er drie advertenties getoond boven de reguliere zoekresultaten en in de rechterkolom werden een aantal minder prominente advertenties getoond. Met de update zijn de advertenties in de rechterkolom verwijderd waardoor Google exact dezelfde look-and-feel heeft op ieder apparaat. Of je nu een zoekopdracht invoert op je mobiel, laptop of tablet. De enige twee uitzonderingen waarbij er wel resultaten in de rechterkolom op desktop worden weergegeven zijn:


In plaats van de drie advertenties boven de reguliere zoekresultaten, is er een vierde advertentie aan toegevoegd. Daarbij zijn de advertenties uitgebreid wat betekent dat je meer karakters kwijt kunt in de advertentie. Hierdoor worden er boven de vouw geen organische zoekresultaten meer getoond.

De doorklikratio (CTR) zal sterk verbeteren met als gevolg dat de kosten per klik (CPC) zullen dalen.

Adwords Tekstadvertenties: oude situatie vs nieuwe situatie

Naast het werk om alle advertenties opnieuw in te richten zal iedere online marketeer blij zijn met deze update. Zie onderstaand schema voor de belangrijkste verschillen:

Een voorbeeld van een expanded tekst ad:

Wat zijn de gevolgen van de uitgebreide advertenties?

Deze update biedt veel meer ruimte om een product of dienst te promoten en iets meer informatie te verstrekken om nog relevantere traffic naar de website te sturen. Ook geeft het mogelijkheden om de kwaliteitsscore te verbeteren nu de keywords beter zullen matchen met de content op de landingspagina. De doorklikratio (CTR) op de advertentie zal sterk verbeteren vanwege de beter aansluitende teksten. Een prettig gevolg daarvan is dat de kosten per klik (CPC) zullen dalen.

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is dat het budget sneller kan gaan, in verband met de toenemende CTR. Iets om regelmatig te controleren en waar nodig te optimaliseren om op de gewenste momenten toch vertoond te worden.

Start met adverteren via Google Adwords

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Ilona Jut
Geschreven door
Ilona Jut

Oprichter van Branding & More en gedreven digital marketeer. Is erg geïnteresseerd in de combinatie tussen marketing en psychologie en schrijft regelmatig over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing.


Gerelateerde artikelen


Contentkalender 2020

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2020. Ideaal om...

Contentkalender 2019

Branding & More heeft de belangrijkste en bijzondere dagen verwerkt in de Contentkalender 2019. Ideaal om...

Flexwerken in Athene

Zon, zee, strand en… laptop! Een keer per jaar gaan Jolanda en ik samen op werkvakantie en combineren daarmee...